woensdag 7 juni 2023

Kasper Sijmons bezocht met zonneauto het Stella Maris CollegeMaandag bezocht het Vattenfall Solar Team, met in hun midden Kasper Sijmons uit Bunde, het Stella Maris College in Meerssen met hun zonneauto Nuna. Oud leerling Sijmons kwam terug bij de school waar hij zijn eerste natuurkundesommen heeft geleerd.  Sijmons is structureel ontwerper van de zonneauto en houdt zich onder meer bezig met het ontwerpen van de dragende constructie van de nieuwe zonneauto. Presentatie Kasper Sijmons gaf samen met een aantal andere teamleden een presentatie over de zonneauto Nuna. Hij en het team gaat in oktober deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Duurzaamheid en techniek Sijmons hoopt dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert: “Op de middelbare school had ik altijd al veel interesse in natuurkunde. Nu ik aan de TU Delft studeer en aan de zonneauto werk, gaat een nog grotere wereld voor mij open. Ik hoop dat ik door middel van de zonneauto mijn enthousiasme voor duurzaamheid en de techniek kan overbrengen op de leerlingen. Voor mij is dit jaar een behoorlijke uitdaging want het is hard werken. Het is een hele uitdaging om die wereldbeker weer te kunnen winnen en daar gaan wij met het hele team weer voor”, aldus Kasper Sijmons. Foto Facebook: Paul Booten