donderdag 8 juni 2023

Oogstfeest Vlindertuin VaesharteltOp 19 oktober tussen 14:00 en 16:30 uur sluit The Butterfly House het vlinderseizoen af met een oogstfeest bij Buitenplaats Vaeshartelt. Iedereen meedoen aan een kruidenwandeling en een proeverij van het seizoen. Deelname is kosteloos, wel graag even aanmelden.

Kruidenwandeling aanmelden verplicht
Zien, voelen, ruiken, proeven. Waarom brandt een netel? Welke bessen zijn giftig? Smaakt de wortel van nagelkruid hetzelfde als kruidnagel? Waarom eet een beer in de lente daslook? Is kamille een medicijn? Waar gebruik ik vlierbessen voor of gember? Vind een antwoord op deze en andere vragen door samen met Anne van der Linden op ontdekkingstocht te gaan naar de fascinerende wereld van kruiden. Aanmelden verplicht via info@thebutterflyhouse.nl, beperkt aantal deelnemers. Starttijd om 14:00 of 14:45 uur.

Proeverij van het seizoen
Aline Ploeg is grafisch vormgever van beroep, maar ook hobbykok. Ze verzorgt regelmatig lunches op bijeenkomsten, post wekelijks gerechten op social media en geeft kookworkshops. Achter al haar eten schuilt een achterliggende gedachte: er komen geen dierlijke producten aan te pas.

Gerechtjes
Tijdens het oogstfeest zal Aline een aantal gerechtjes voorbereiden met de oogst van dit jaar. De gerechtjes vormen samen een proeverijtje met een toelichting van Aline. Let op: er zijn maar een beperkt aantal proeverijtjes beschikbaar dus wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Werken in de Vlindertuin
Vanaf 15 november gaat The Butterfly House werken in de Vlindertuin in Meerssen. Iedere vrijdag van 10 tot 12:30 uur gaan we werken aan het onderhoud of bouwen aan nieuwe elementen in de tuin. Iedereen is welkom