woensdag 7 juni 2023

Paddenstoelen excursie in het BunderbosHet Bunderbos staat bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen. In de loop der jaren zijn er in totaal ruim 1400 soorten waargenomen. Als de regengoden hun werk goed hebben gedaan zullen de wandelaars heel wat paddenstoelen tegenkomen, zowel op de grond als op dood hout. Enkele soorten die we hoogstwaarschijnlijk zullen zien zijn o.a. het Eikenbladzwammetje, Geel hoorntje, Heksenschermje, Gele knolamaniet, Parelamaniet en het Waaiertje.

Loep en spiegeltje zijn handige attributen om mee te nemen
De excursie wordt geleid door Henk Henczyk van de Paddenstoelen Studiegroep Limburg ( PSL). Ook als het regent gaat de excursie door: paddenstoelen houden van " nattigheid " en bij vochtig weer zijn ze op hun mooist. Stevige schoenen zijn aangeraden. Iedereen is welkom; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen. Aanmelden is niet nodig.

Vertrek wandeling
Vertrek van de wandeling is op zondag 20 oktober om 14:00 uur vanaf de parkeerplaats van station Bunde. Spoorstraat 4, 6241CL Bunde