Derby SV Meerssen tegen EHC in stadion De GeusseltMVV Maastricht stelt stadion De Geusselt ter beschikking aan SV Meerssen voor de derby tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 27 september en begint om 14:30 uur. MVV laat op hun site weten dat “de opbrengst van de kaartverkoop (uiteraard gebonden aan de coronarichtlijnen) en de opbrengst van de horeca deze dag voor SV Meerssen is.”

Initiatief voorzitter MVV
Het initiatief voor de hulpactie kwam van MVV-voorzitter Marcel Jöris en algemeen directeur Erik Noor. “SV Meerssen is in het hart getroffen door de kantinebrand. We zijn meteen gaan kijken hoe we de club zouden kunnen helpen”, zegt Noor. “Door corona is bijvoorbeeld een collecte bij een thuiswedstrijd van MVV lastig en daarom zijn we op dit idee uitgekomen.”

350 kaarten beschikbaar
Bij de derby SV Meerssen – EHC/Heuts stelt MVV 350 kaarten beschikbaar voor de hoofdtribune, de overige tribunes blijven gesloten. Daarnaast mag SV Meerssen 80 mensen ontvangen in de businessclub. MVV bekijkt of er nog een cateringpunt in het stadion geopend kan worden voor de supporters van beide clubs. Noor: “Wij regelen stewards, kaarten en horecapersoneel, SV Meerssen hoeft de kaarten enkel te verkopen. De opbrengst komt geheel ten goede voor SV Meerssen ter ondersteuning van de wederopbouw van hun sportkantine.

Hartverwarmend
Jack Franssen van SV Meerssen laat op de site van MVV weten blij te zijn met de hartverwarmende reacties uit het hele land: “Van collega-verenigingen, van particulieren, bedrijfsleven, collectes bij sportwedstrijden en niet te vergeten de eigen leden en supporters. Dan zie je weer dat sport verbroedert en verbindt.”  Hij geeft aan dat SV Meerssen ‘onwijs dankbaar is voor alle vormen van steun’: “Zonder deze steun zou de toekomst er een stuk somberder uitzien, maar samen gaan we er de schouders onder zetten en komen we hier sterker uit!”. Ook voor de actie van MVV heeft SV Meerssen lovende woorden: “Een prachtig gebaar. We kijken uit naar een mooie voetbalzondag in De Geusselt. We roepen alle Limburgse voetbalfans op te komen kijken naar een mooie derby, en daarmee meteen SV Meerssen te steunen.”