donderdag 8 juni 2023

Wel of niet fuseren? Meerssenaren aan het woordDe vraag welke beslissing de gemeenteraad komende maandag gaat maken houdt Meerssen in de ban. Wordt het fuseren of niet? Meer Vandaag ging bij een aantal inwoners langs die veel betekenen voor de gemeenschap. De meningen onder de Meerssenaren zijn verdeeld.

Meningen
Thei Breuer uit Rothem vindt dat het college een weloverwogen besluit moet nemen, maar vraagt zich af of dit nu echt aan de orde is. Edwin Smeets uit Meerssen wilt het liefste een zelfstandige gemeente, maar omdat dit niet mogelijk is sluit hij zich aan om te kiezen voor herindeling. Wel is hij bang voor negatieve consequenties voor de ondernemers. Jos Tilmans uit Geulle laat weten niet blij te zijn met het besluit, maar aangezien dit goedkoper is staat hij er wel achter. Hanneke Philipsen uit Bunde weet niet wat er uit de raadvergadering van komende maandag zal komen. Ze hoopt dat de gekozen raadsleden een goede keuze maken.

https://vimeo.com/457285494