Geen traditionele Sinterklaasintochten in Zuid LimburgDe 16 burgemeesters van Zuid Limburg hebben woensdag besloten om de traditionele Sinterklaasintochten dit jaar niet toe te staan. “Zolang het coronavirus in ons land is zijn de risico’s voor de publieke gezondheid te groot als ze wel plaats zouden vinden. Uiteraard zijn alternatieven vormen, mits de juiste maatregelen worden getroffen, wel toegestaan.” De beslissing geldt voor de hele regio Zuid-Limburg. Veiligheidsregio Zuid-Limburg, en de hulpdiensten, steunen deze beslissing.

Alternatieve vormen
De burgemeesters geven nadrukkelijk aan dat Sinterklaasfeesten in andere vormen mogelijk wel kunnen. Zij vragen organisatoren daarom om creatief te zijn en bijvoorbeeld te denken aan virtuele, kleinschalige of doorstroomfeesten. “Het Sinterklaasfeest is immers een volks- en kinderfeest en daar mag zeker aandacht voor zijn” aldus de burgemeesters.