Vliegtuig verliest metaaldelen boven MeerssenEen vliegtuig dat vanaf Maastricht Aachen Airport is opgestegen heeft onderdelen, waaronder ijzer, verloren. Deze zijn terecht gekomen in verschillende straten in Meerssen waaronder de Sint Josephstraat en Bunderstraat. Omwonenden hoorde bij het opstijgen van het vliegtuig twee harde knallen. Het vliegtuig is na het opstijgen in de problemen gekomen. De motor van het vliegtuig is in brand gevlogen. Twee mensen zijn gewond geraakt door de rondvliegende brokstukken. Een vrouw is geraakt aan het hoofd en een kind heeft zich verbrand aan het metaal. Het kind is ter plekke behandeld de vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Clermonts laat weten dat het goed gaat met de vrouw.

De politie heeft de Sint Josephstraat afgesloten. Het vliegtuig is uiteindelijk geland in Luik nadat het toestel meerdere rondjes heeft gevlogen boven de Luik, waarschijnlijk om brandstof te verbranden en zo gewicht te verliezen. Er is gekozen voor Luik, omdat Luik een langere landingsbaan heeft. Politie verzoekt naar aanleiding van het luchtvaartongeval mogelijke brokstukken vooral te laten liggen.

Bericht wordt aangevuld.