donderdag 8 juni 2023

Rabobank sluit pinautomaatDe pinautomaat van de Rabobank in de Bunderstraat in Meerssen wordt vanaf 16 maart opgeheven. Het bedrijf 'Geldmaat' plaatst vanaf 19 maart in de Beekstraat in de winkel Cigo een geldautomaat. Bij velen roept deze verandering vragen op. De stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de nieuwe automaat. Ook heeft partij Lokaal DNA vragen aan het College gesteld rondom deze kwestie.

Teruglopend aantal klanten
De Rabobank maakte vorig jaar bekend haar vestiging in de Bunderstraat te sluiten. Dat deed de bank vanwege het teruglopend aantal klanten. De pinautomaat zou blijven bestaan, maakte de bank bekend. Maar nu is afgelopen maand duidelijk geworden dat de automaat gaat verdwijnen.

Bereikbaarheid
Het bedrijf 'Geldmaat' dat pinautomaten plaatst in heel Nederland, laat weten dat zij in de Cigo aan de Beekstraat een geldautomaat plaatsen. Het GOM maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de automaat in die winkel. "Hierdoor zal het voor mensen die slecht ter been zijn of met rollator lopen of in een rolstoel zitten niet meer mogelijk zijn om zelfstandig te kunnen pinnen." schrijft de organisatie.

Politiek
Partij Lokaal DNA heeft vragen gesteld aan het college over de kwestie. Zij vragen zich af of het College wel op de hoogte was van het vertrek van de pinautomaat en het plaatsen van de nieuwe geldautomaat. De partij maakt zich zorgen over de locatie en verzoekt het college om te kijken of er geen andere beschikbaar is. Verder verzoekt de partij om contact op te nemen met de Rabobank en Geldmaat zodat de sluitingsdatum en openingsdatum op elkaar aansluiten, om te voorkomen dat er geen pinautomaat in de omgeving beschikbaar is.