"We Love MAA" onderzoekt woongenot rond vliegveldUit een zelf uitgevoerd onderzoek door "We love MAA" blijkt dat de meeste bewoners rondom het vliegveld een ruime voldoende geven als het gaat om het ervaren woongenot. De vereniging die het vliegveld een warm hart toedraagt, wil dit signaal afgeven aan de Provincie die gaat over de de toekomst van MAA.

Cijfer
In minder dan een maand tijd gaven meer dan 1.000 Limburgers een cijfer aan het wonen in de buurt van Maastricht Aachen Airport. Opvallend: op een tiental inzendingen na, gaf iedereen een voldoende. 210 mensen gaven hun woonomgeving een 8 en 386 mensen gaven een 9 en 385 mensen gaven zelfs een 10.

De stille meerderheid
Het doel was overigens niet om zo min mogelijk onvoldoendes op te halen volgens Goossens. Ook niet om een representatief beeld te kunnen schetsen. Maar om de beslissers van onder andere de provincie Limburg kennis te laten maken met de grote, stille meerderheid. Deze lijkt soms namelijk te denken dat wonen in de omgeving van MAA een hel is omdat ze nooit een ander geluid horen dan dat van de Alliantie".

Vermoeden
Paul Goossens van We Love MAA: "Je hoort voortdurend dezelfde mensen die tegen de luchthaven zijn. Gezien het aantal volgers en de reacties op social media hadden wij altijd al een sterk vermoeden dat de meerderheid van de omwonenden prima samenleeft met Maastricht Aachen Airport. En dat hebben we nu ook wel aangetoond".

Niet wetenschappelijk
We love MAA geeft zelf aan dat het onderzoek niet wetenschappelijk is uitgevoerd en ook niet representatief is voor de rest van Limburg.