Meerssen papier wil tot een oplossing komen met de provincieIn het kort geding dat Meerssen Papier aanspande tegen de provincie Limburg heeft de rechter Meerssen Papier (Marsna Paper) niet ontvankelijk verklaard. De papierfabriek had naar de bestuursrechter moeten gaan. De provincie had twee weken geleden tijdens het kort geding al aangegeven dat het een zaak voor de bestuursrechter was en niet voor de civiele rechter. De rechter heeft dit tijdens de uitspraak bevestigd. Dit melden 1Limburg en de Limburger op hun site.

Provincie zou zelf toezicht houden
In het kort geding eiste Meerssen Papier dat de provincie zelf het toezicht op de verbetermaatregelen aan de fabriek zou doen. De provincie heeft de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg (RUD) mandaat gegeven om dit namens de provincie te doen. Voor het oplossen van het achterstallig onderhoud aan de papierfabriek zou volgens Meerssen Papier een tijdspad van 10 jaar zijn afgesproken. De RUD eist dat dit sneller gebeurt.

Afwijzing wegens gebrek aan belang
De rechter gaf tijdens de zitting aan dat als Meerssen Papier (Marsna) wel ontvankelijk zou zijn, het verzoek zou worden afgewezen wegens gebrek aan belang. Zou de provincie Limburg het aan de RUD verstrekte mandaat intrekken dan kan de papierfabriek toch niet om die uitvoerende dienst heen.

Fabriek sluiten voor onderhoud werkgelegenheid in gevaar
Bij de Limburger geeft directeur Pijsel van de papierfabriek aan dat hij het jammer vindt dat de provincie niet eerder had aangegeven dat ze bij de bestuursrechter moesten zijn. Hij wil daarom met de provincie om de tafel gaan zitten om te voorkomen dat als hij de fabriek binnen vijf jaar op orde moet hebben hij de fabriek een paar jaar moet sluiten en dat de fabriek dat niet overleefd waardoor 53 mensen op straat komen te staan. Pijsel ziet meer heil in een gesprek met de provincie dan de stap naar de bestuursrechter te maken. Volgens de Limburger laat de provincie Limburg weten dat ze altijd openstaat voor overleg. De provincie gaat ervanuit dat Meerssen papier (Marsna) contact met hen opneemt.