woensdag 7 juni 2023

Gemeente gaat huur tijdelijke kantine SV Meerssen betalenDe gemeente gaat tijdelijk de kosten voor huur van de tijdelijke kantine van SV Meerssen voor haar rekening nemen. Omdat SV Meerssen nu tijdelijk geen kantine heeft, is er een huurovereenkomst gesloten tussen de gemeente en de businessclub die naast de afgebrande kantine ligt. SV Meerssen gebruikt de businessclub als tijdelijke kantine. De gemeente betaalt daarom 1250 euro per maand exclusief BTW. Dit doet de gemeente tot 1 februari 2022, echter is dat afhankelijk coronamaatregelen, de gemeente kan de termijn ook verlengen tot 1 maart 2022.

Verleggen ingang
Ook de kosten die gemaakt zijn om het verleggen van de ingang van de tijdelijke kantine, wind en waterdicht maken worden door de gemeente betaald. De kosten hiervan bedragen € 4.343,91 euro.

Tekeningen
Een architect heeft tekeningen gemaakt van de nieuwe kantine. SV Meerssen heeft een enquête gehouden onder leden van de club. Via die manier wordt uiteindelijk 1 tekening gekozen. De club hoopt dat eind dit jaar de nieuwe kantine af is.

Brand kantine SV Meerssen
In augustus 2020 brak brand uit in de kantine van SV Meerssen. De vlammen sloegen ook over naar een aantal kleedlokalen. De brandweer kwam snel ter plaatsen om te zorgen dat de brand niet meer kon verwoesten. Via GoFundMe is er in totaal €17.285,- opgehaald voor de herbouw van de kantine van de club.