Peuter4daagse ook in gemeente MeerssenMaandagochtend heeft wethouder Wim Kemp het startschot voor de Zuid-Limburgse Peuter4Daagse, voor de gemeente Meerssen, bij Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer gegeven. In Meerssen doen 7 kinderdagverblijven mee aan de peuter4daagse. Het officiële startschot van deze 4daagse werd in Simpelveld en Voerendaal gegeven door Erben Wennemars.

Samenwerking 16 Zuid-Limburgse gemeenten
De Peuter4daagse is een samenwerking tussen 16 Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs en wordt georganiseerd in de Week voor de Gezonde Jeugd. "Voldoende beweging verbetert de lichamelijke groei, maar is ook belangrijk voor de cognitieve en sociale-emotionele ontwikkeling" aldus wethouder Wim Kemp.

Medaille voor de peuters
Bijna 5500 peuters, 750 pedagogisch medewerkers van 148 kinderopvanglocaties in 16 Zuid-Limburgse gemeenten wandelen mee. Aan het einde van de week krijgen alle peuters gesponsord door de 'De Koninklijke Wandel Bond Nederland regio Limburg' een medaille.

Doel Peuter4Daagse
Doel van de Peuter4Daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van maandag tot en met vrijdag minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkst ritme past.

Foto: Facebook Meerssen Beweegt