Wethouder IJff: in september mogelijke oplossing voor ProosdijWethouder IJff hoopt in september met een oplossing te komen voor het dossier de Proosdijschuur. Dat laat de wethouder aan Meer Vandaag weten. In de Proosdij zou de nieuwe raadszaal komen, maar omdat een podiumdeel niet weggehaald is, past de nieuwe raadszaal niet in die locatie. Het is niet zeker of de oplossing ook daadwerkelijk gaat zorgen dat de gemeenteraad gaat vergaderen in de Proosdij. Eerder is er namelijk al gesproken over het afkopen van de raadszaal.

'In het archief kunnen zetten'
"Ik heb het volste vertrouwen dat we er hier uit gaan komen en dat we er een lint om kunnen doen en in het archief kunnen zetten" aldus de wethouder. Samen met een onderhandelingsteam heeft de wethouder vier gesprekken gevoerd met de Proosdij.

Meubilair
De problematiek loopt al sinds 2017. In een overeenkomst stond dat de exploitant van de Proosdij het bewuste podiumdeel zou weghalen. Maar dat is niet gebeurd, waardoor het aangeschafte meubilair niet past. De gemeente vond dat de exploitant moest betalen voor nieuw meubilair dat wel zou passen. Wat er nu afgesproken is over het meubilair wordt duidelijk in september.