zaterdag 3 juni 2023

Toerversie Amstel Gold Race gaat doorDe Toerversie van de Amstel Gold Race op zaterdag 11 september gaat door. Dit kan omdat de persconferentie van Rutte en de Jong op 13 augustus duidelijkheid heeft gebracht  onder welke omstandigheden de Toerversie Amstel Gold Race georganiseerd kan worden. In 2020 ging de toerversie door corona niet door en de editie van dit jaar werd verschoven naar september. De verwachting is dat 15.000 toerfietsers die zaterdag op verschillende afstanden van start gaan.

Ook routes door de gemeente Meerssen
De toerfietsers komen ook door delen van de gemeente Meerssen. Zo zijn er routes die door Bunde en Geulle lopen en routes die Ulestraten, Meerssen en Raar aandoen. Ook in Rothem komen de toerfietsers voorbij.

Start en Finish in Valkenburg
De Toerversie Amstel Gold Race start in Valkenburg bij het Shimano Experience Center en de finish is op de Cauberg. Er worden geen evenementen rondom de toertocht georganiseerd omdat dit door de coronamaatregelen nog niet mag.