Minister Visser brengt bezoek aan MeerssenMinister Barbara Visser heeft woensdag een bezoek gebracht aan de gemeente Meerssen. Visser bracht dit bezoek naar aanleiding van de watersnood in juli van dit jaar. Burgemeester Clermonts en wethouder IJff ontvingen de minister. Ook Josette van Wersch van Waterschap Limburg was aanwezig bij het bezoek.

Voorkomen
De minister bezocht onder meer een gedupeerde ondernemer aan de Meerstraat in Bunde. "Rijkswaterstaat heeft me vandaag laten zien wat ze aan het doen zijn", vertelt Visser. "We moeten zorgen dat we dit voorkomen, we hebben altijd een kans dat dit gebeurd. Maar wat hebben we geleerd".

Aandacht
Volgens burgemeester Clermonts is het belangrijk dat Meerssen aandacht krijgt. "Dat betekent dat onze zorgen gehoord worden. Ze geeft ons ook mee dat goede plannen en goede samenwerking belangrijk zijn en dat dat geld dan gevonden wordt. Dat zijn haar woorden", zegt Burgemeester Clermonts.

Verzekering
Tijdens het bezoek werd de minister getoond wat de gevolgen waren van de watersnood in Meerssen. Zo vertelde een ondernemer over zijn problemen rondom de verzekering. Eerder bezocht Kamerlid Joris Thijssen en Habtamu de Hoop al Meerssen.

Josette van Wersch van Waterschap Limburg is komende zondag te gast in het praatprogramma Uitgelicht. De uitzending is ieder uur te zien op Meer Vandaag.