Schoonmaakwerkzaamheden aan de GeulduikerRijkswaterstaat start op maandag 11 oktober met schoonmaakwerkzaamheden aan de Geulduiker onder het Julianakanaal bij Bunde. De duiker van de rivier de Geul bestaat uit vijf kokers die onder het Julianakanaal doorgaan. Tijdens het hoogwater van juli 2021 zijn twee van de vijf kokers volledig verstopt geraakt. De verstopte kokers worden de komende drie weken vrijgemaakt van drijfafval en slib. De andere drie kokers volgen daarna. Daarmee is er voldoende capaciteit voor het komende hoogwaterseizoen.

Werkzaamheden duren 8 weken
Voor de werkzaamheden wordt een werkterrein aan de westzijde van het Julianakanaal ingericht, langs de Weg naar Hartelstein. Bij de uitlaat van de Geulduiker komt een ponton te liggen met een baggerinstallatie. Deze zuigt het slib af en pompt het in containers. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 8 weken. De hinder voor de omgeving is beperkt.