Papieren afvalkalender verdwijntVanaf december 2021 wordt de papieren afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. Dit levert een besparing van papier en CO2 uitstoot op. De afvalkalender is vanaf 1 december wel nog te zien in de Milieu App of de website www.besteuitafval.nl .

Gepersonaliseerde afvalkalender
Via de App kunnen de inwoners van de gemeente op elk moment eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender inzien en pushberichten ontvangen over eventuele wijzigingen door omstandigheden zoals bij feestdagen of het weer. Hierin voorzag de papieren afvalkalender niet. De  Milieu App is te downloaden op de smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Geen smartphone wat dan?
Inwoners die geen smartphone hebben kunnen de afvalkalender 2022 vanaf 1 december inzien via de website www.besteuitafval.nl. Het is mogelijk om vanuit de website de afvalkalender uit te printen. Als inwoners zelf niet kunnen printen, kunnen zij  telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 043. Kies vervolgens in het telefoonmenu optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. Hierna wordt men doorgeschakeld naar het centrale telefoonnummer van Rd4. Rd4 verzorgt voor de gemeente Meerssen de afvalkalender en de Milieu App. Inwoners van de gemeente kunnen ook direct contact opnemen met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100.