IVN Meerssen organiseert lezing over invasieve exotenMaandag 15 november geven Wim en Els Derks een inkijkje in de gevaren van de zogenaamde invasieve exoten. De lezing wordt gehouden in gemeenschapshuis de Stip in Meerssen.

Steeds meer exotische planten en dieren in ons land
Doordat de mensen over de hele wereld reizen, en  er ook handel gedreven wordt met verre landen, komen er steeds meer exotische planten en dieren in ons land. Ofwel doordat ze ongemerkt meeliften met goederen, zoals de tijgermug, ofwel doordat ze willens en wetens “over de heg” gegooid worden, als men ze niet meer in de tuin of de vijver wil hebben.

Ongebreideld vermenigvuldigen
Als deze dieren of planten hier goed kunnen aarden, kunnen ze zich vaak ongebreideld vermenigvuldigen, omdat ze hier geen natuurlijke vijanden hebben. Gevolg is dat die mooie plant of dat grappige dier tot een plaag kan uitgroeien en dat hierdoor onze inheemse flora en fauna bedreigd wordt.

Voor leden en niet leden IVN
De lezing begint om 19:30. Iedereen is welkom en hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen. Het IVN houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Meer informatie is te verkrijgen bij Wim Derks 043-3643740.