woensdag 7 juni 2023

Gemeente geeft waarschuwing aan twee sportclubsDe gemeente Meerssen heeft twee sportclubs op de vingers getikt voor het niet naleven van de coronaregels. Het zou gaan om een voetbalclub en een andere sportclub. De gemeente laat weten: "Met deze waarschuwingen attenderen we de betreffende clubs als het ware op de geldende coronamaatregelen. Als we een volgende overtreding constateren, versturen we het formele voornemen tot het opleggen van een sanctie."

Sancties
Als de betreffende club na de waarschuwing nogmaals in de fout gaat zal de gemeente overgaan tot het opleggen van een sanctie: "Als dat nog steeds niet leidt tot het naleven van de maatregelen, volgt er een sanctie (bijv. tijdelijke sluiting)." Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een coronatoegangsbewijs nodig is om bijvoorbeeld de kantine te betreden.

Golfclub
De Golfclub Meerssen liet eerder via hun website al weten een waarschuwing te hebben gekregen: "Afgelopen week hebben wij een waarschuwing ontvangen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) dat er niet of onvoldoende gecontroleerd wordt op het corona certificaat bij het betreden van ons Clubhuis." Het is onbekend of de golfclub bij de twee waarschuwingen van de gemeente horen.

Blijven controleren
Verder laat de gemeente weten te blijven controleren: "De gemeente blijft nauwgezet toezien op het naleven van de coronamaatregelen."