Gemeenteraad geeft oordeel over begrotingDe begrotingsvergadering is maandag live te volgen op Meer Vandaag. Voorafgaand aan de vergadering vindt een voorbeschouwing plaats. Deze is vanaf 16:45 uur live te zien op tv. Om 17:00 uur start de vergadering. Om 22:15 uur is de vergadering afgelopen, daarna is er een nabeschouwing. Ook wordt dan gesproken met de betrokkenen politici. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is de vergadering digitaal. De begrotingsvergadering is in twee delen opgesplitst. Woensdag 10 november is het tweede deel van de vergadering.

Kijk online via onze website of via uw TV op Ziggo kanaal 47, en op KPN kanaal 1337. Voor andere frequenties kunt u onze website checken: https://meervandaag.nl/frequenties/

Kijk hier live mee

Agenda maandag 8 november:
16:45:
Uitgelicht (voorbeschouwing)
17:00:
start begrotingsvergadering
18:00:
schorsing
18:30:
vervolg vergadering
20:30:
schorsing (beraad college)
21:15:
vervolg vergadering
22:15:
einde vergadering
22:20:
Uitgelicht (nabeschouwing)

Over de begroting
Het college van B&W heeft de gemeenteraad een sluitende meerjarenbegroting aangeboden. De onroerendzaakbelasting (OZB) stijgt niet verder dan de vorig jaar vastgestelde 4,5 procent. De afvalstoffenheffing gaat stijgen met 4,5 procent. De reden van deze stijging is omdat het duurder wordt om afval te verwerken. De afvalstoffenheffing moet namelijk kostendekkend zijn. Er zijn geen grote ingrijpende bezuinigingen nodig. Tijdens eerdere begrotingen is afgesproken dat de OZB ieder jaar met 4,5 procent wordt verhoogd. Dit gaat volgend jaar ook gebeuren. De woonlasten voor een eenpersoonshuishouden gaat met 3,7 procent stijgen, voor een meerpersoonshuishouden ligt dit percentage op 3,5 procent ten opzichte van het huidige bedrag.

Bekijk hieronder de video over de belangrijkste punten uit de begroting:

https://youtu.be/IJ9ggbqc0MM