woensdag 7 juni 2023

Eerste boom ter ere van Jan Mans geplantDe eerste boom in het herdenkingsbos aan de Veeweg is 10 november geplant. De boom is ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Jan Mans, die eerder dit jaar overleed. Het is de bedoeling dat er in het bos in totaal 330 bomen worden geplaatst. Het planten van een boom kan om een trouwdag, geboorte, overlijden of andere speciale gebeurtenis worden gedaan om te herdenken.

Eerste burgemeester
Jan Mans (80) was de eerste burgemeester van de pas heringedeelde gemeente Meerssen. Tussen 1982 en 1988 was hij burgemeester. Later was hij dat ook in de Enschede waar toen de vuurwerkramp plaatsvond. Tijdens die ramp vielen 23 doden en was er veel schade.

https://youtu.be/x1HX86XU0p0

Mooi gebaar
Bij het planten van de eerste boom werd ook een bankje onthuld. Ook deze is opgedragen aan Mans. De vrouw van Jan Mans is blij met de plek. "Het is heel bijzonder, dat de gemeente dat voor hem heeft gedaan", aldus Anny Mans. "Het is zo'n mooi gebaar na alles wat hij voor de gemeente Meerssen heeft gedaan. Daarna is hij op allemaal andere plaatsen burgemeester geweest en uiteindelijk zijn we hier teruggekomen. Hij wilde toch dat alles goed bleef in de gemeente."

November
Geïnteresseerden konden in april zich aanmelden voor het adopteren van een boom. Maar de 330 plaatsen voor een boom waren in korte tijd op. In november 2022 worden de andere 330 bomen geplant aan de Veeweg.