RVU zoekt bedieners AEDMede naar aanleiding van het feit dat een van de spelers van RVU op zondag 31 oktober op het veld onwel werd, heeft het bestuur van de voetbalclub besloten om een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan te schaffen. Het bestuur heeft naar leden, ouders, begeleiders en vrienden van RVU een bericht gestuurd waarin zij mensen zoeken die een bedieningscursus AED willen doen. De cursus wordt gratis aangeboden.

AED kan levens redden
Het bestuur schrijft verder: “die zondag, de 31e oktober is ons als bestuur duidelijk geworden dat een hulpmiddel als een AED levens kan redden en dus hebben wij besloten er 1 aan te schaffen. Tenminste…als er binnen de vereniging draagvlak voor is. Want: een AED aanschaffen is één, doch een AED bedienen is twéé. De aanschaf van een AED kost al snel een bedrag van 4 cijfers voor de komma, dus zullen er ook mensen moeten zijn die zo’n apparaat kunnen bedienen.”

Korte cursus
Een van de sponsoren van RVU biedt vanuit hun expertise een korte cursus bedienen van een AED aan. Deze cursus duurt ongeveer twee uurtjes. “Uiteraard willen wij als vv RVU graag gebruik maken van deze geste en zijn wij als bestuur op zoek naar mensen die graag deze gratis cursus willen volgen. Wij denken in deze aan 1 á 2 mensen per senioren en veteranenteam, jeugdleiders, 1 of 2 afgevaardigden van de accommodatie groep, terreindienst, kantinepersoneel, noem maar op. Ook andere betrokken die regelmatig op ons terrein vertoeven, zoals bijvoorbeeld de deelnemers aan de activiteiten van de Open Club, zijn uiteraard van harte welkom!”

Aanmelden
Het bestuur hoopt dat er voldoende aanmeldingen komen zodat zij tot een eventuele aanschaf kunnen overgaan. Mensen die interesse hebben om een dergelijke “bedieningscursus” gratis te volgen, kunnen zich aanmelden bij een van de volgende personen:
Dave Persoon, dln.persoon@gmail.com of 06 – 21 36 97 76
Elvira Walther, elvirawalther@me.com of 06 – 36 45 10 85
Hay Dolmans, hay.dolmans@ziggo.nl of 06 – 21 83 54 86
Rob Roumans, robroumans@kpnmail.nl of 06 – 50 54 70 09
Thei Breuer, tlabreuer@home.nl of 06 – 48 23 42 12