MAA getroffen door krapte luchtverkeersleidersDe komende dagen zijn er onvoldoende luchtverkeersleiders om Maastricht Aachen Airport (MAA) volledig open te houden. De krapte van de luchtverkeersleiders komt door verschillende oorzaken waaronder krapte bij het inroosteren van luchtverkeersleiders.

Verschillende oorzaken
Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland zei donderdag dat er niet één oorzaak aan te wijzen is voor de oorzaak van de onderbreking van het vliegverkeer op MAA. Hij sprak van een "samenloop van omstandigheden. Je kunt geen luchtverkeersleiders uit andere delen van Nederland naar MAA invliegen. We kunnen niet iemand uit Groningen in Maastricht laten werken," aldus de woordvoerder.

Donderdag tot en met zondag
De tijdstippen dat er niet gevlogen kan worden zijn vanaf donderdag tot en met zondag tussen 06.00 tot 07.00 uur, 10.00 tot 11.00 uur en 13.30 tot 15.30 uur. Het vliegveld laat weten dat de tijdstippen in goed overleg met de luchtvaartmaatschappijen zijn afgesproken. "Hierbij is gekeken naar momenten met zo min mogelijk impact voor klanten en partners", aldus de woordvoerster van MAA.