Partij FOCUS stopt, raadsleden naar Lokaal DNAPartij FOCUS laat in een verklaring weten dat zij als partij stoppen. Raadsleden Björn Hendriks, Roger Thijssen en burgerraadslid Stan Schrouff sluiten zich aan bij Lokaal DNA. De twee fracties voeren al langere tijd gesprekken over een eventuele samenwerking. “In het huidige politieke landschap moet je lef hebben en keuzes durven te maken. Dat hebben we gedaan toen we zijn begonnen en dat doen we nu weer. Lokaal DNA is een partij die zich al lang bewezen heeft als meest stabiele lokale partij, maar ook ruimte biedt voor vernieuwing. Voor de burgers is duidelijkheid van belang", aldus Roger Thijssen, op dit moment fractievoorzitter van FOCUS.

'Nieuwe energie'
“Ik verheug me op de samenwerking met de mensen van FOCUS binnen onze partij. Dit geeft nog meer energie, nieuw elan, waarmee we samen echt het verschil gaan maken in het belang van onze inwoners en kernen die samen ons mooie Meerssen vormen”, schrijft Bjorn Molling, fractievoorzitter van Lokaal DNA.

Inzetten
Wie de lijsttrekker van de partij gaat worden is nog niet duidelijk. Roger Thijssen, nu fractievoorzitter van FOCUS, liet weten dat hij overweegt te stoppen als raadslid. "Ik heb geen ambitie meer om deel te nemen aan de gemeenteraad, ik wil wel actief blijven in de politiek. Bijvoorbeeld op de achtergrond als adviseur. Ik ben 12 jaar raadslid geweest, met alle plezier. Maar als ik door werk me niet meer 100 procent kan inzetten moet je een keuze maken", aldus Thijssen. Richting de verkiezingen maakt de Geulse fractievoorzitter een keuze.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Partij BRUG-M liet eerder al weten mee te doen. Ook de VVD is bezig met voorbereidingen te treffen voor een deelname. In 2018 besloot de partij om zich niet verkiesbaar te stellen. Toen kon de VVD niet genoeg kandidaten vinden voor een lijst.