Kerstnachtmis vanuit de Basiliek live via Meer VandaagDit jaar is het opnieuw niet mogelijk om de nachtmis vanuit de Basiliek als kerkbezoeker bij te wonen. Door de coronamaatregelen worden er na 17:00 geen eucharistievieringen meer gehouden. Daarom heeft Meer Vandaag in samenspraak met pastoor Theo van Galen besloten om de nachtmis wel live uit te zenden via Meer Vandaag. Hoe laat de nachtmis precies gaat gehouden worden is nog niet bekend.

Vieringen na 17:00 uur
De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de Rooms-katholieke Kerk worden voorlopig na 17:00 uur geen vieringen gehouden. Dit geldt ook voor de vieringen met Kerstmis.

Massale beweging mensen voorkomen
Het besluit om met Kerstmis na 17:00 uur geen publieke vieringen toe te staan gaat de bisschoppen zeer aan het hart. Zij herhalen dat de kerk geen bron van besmetting mag zijn. Zij willen met hun besluit een massale beweging van mensen die tegelijk naar de kerstnachtvieringen zouden gaan, voorkomen. Ook is het belang van goed ventileren steeds benadrukt en dat is moeilijk te realiseren met meerdere vieringen op één avond.  Dat de bisschoppen dit besluit nu al hebben genomen en bekendmaken heeft te maken met het feit dat de voorbereidingen voor de Kerstnachtvieringen binnenkort starten of al gestart zijn.