Jonkheid plaatst Kerstden op de MarktDe Jonkheid Barthelomeus heeft zaterdag voor de allereerste keer de kerstden ingehaald. Vanuit Schimmert is de Jonkheid met paarden, kar en boom getrokken naar de markt in Meerssen. Wegens de coronamaatregelen zijn er verder geen activiteiten rondom het binnenhalen van de Kerstden georganiseerd. Normaal plaats de jonkheid altijd de mei-den tijdens hemelvaart.

Geheim
De mei-den werd dit jaar in het geheim binnengehaald. Vanwege de coronamaatregelen kon het plaatsen van de den niet grootst worden gevierd. De Jonkheid besloot vanwege de coronacrisis dit jaar ook een kerstden te plaatsen. De den werd vanuit Schimmert met paarden naar de Markt in Meerssen gehaald. Daar werd de den opgezet. Zondag is de boom versierd met lichtjes.

https://youtu.be/9XcL_69OF_k