woensdag 7 juni 2023

College blij met extra geld voor aanpak zijrivieren MaasBurgemeester Mirjam Clermonts en wethouder Gerard IJff zijn blij dat er in het coalitieakkoord extra geld wordt vrijgemaakt voor de aanpak van de zijrivieren van de Maas. In het coalitieakkoord dat woensdag is gepresenteerd door VVD, D66, CDA en de ChristenUnie staat dat er 300 miljoen wordt vrijgemaakt voor de aanpak van de zijrivieren. "Het begin is gemaakt. Het probleem is onderkend, maar de grote stappen moeten nog worden gemaakt," aldus burgemeester Clermonts.

Met de neus op de feiten gedrukt
"De watersnood in Limburg heeft ons deze zomer opnieuw stevig met de neus op de feiten gedrukt: klimaatverandering is hier en nu en treft ook ons eigen land," schrijven de nieuwe coalitiepartijen in hun akkoord. "We blijven investeren in onze dijken, duinen en dammen. Ook komen er middelen beschikbaar om de beekdalen in onder meer Limburg beter te beschermen."

Knelpunten
In 2023, 2024 en 2025 wordt er telkens 100 miljoen vrijgemaakt voor de aanpak van de zijrivieren, waaronder ook de Geul valt. Wethouder IJff reageert tevreden op de voornemens van de coalitie. "Hiermee wordt duidelijk dat het Rijk ook een verantwoordelijkheid heeft bij het oplossen van deze regionale knelpunten. Er moet nog ongelofelijk veel gebeuren, maar het begin is er," schrijft Gerard IJff.