woensdag 7 juni 2023

Geen prinsuitroepingen en zittingen bij Kuutebieters en AanhawwersjHet uitroepen van prinsen, prinsessen, zittingen en andere grote carnavalsactiviteiten gaan zowel in Ulestraten als in Meerssen dit jaar niet door. Dit maken zowel CV de Kuutebieters uit Ulestraten en CV de Aanhawwersj uit Meerssen bekend. De reden van de afgelastingen zijn de coronamaatregelen.

Onverantwoord en ongepast
Volgens de Aanhawwersj is het in deze tijd onverantwoord en ongepast om evenementen te organiseren in de aanloop naar en tijdens vastnaovend 2022. De zieken-actie en het uitbrengen van de Sjampsjeut gaat in Meerssen wel door. De Kuutebieters uit Ulestraten hopen dat er verbetering komt in de huidige situatie zodat er mogelijk nog een beetje carnaval dit jaar gevierd kan worden.

Sjots en Sjeif
Sjots en Sjeif uit Meerssen kondigde al eerder aan dat zij hun activiteiten in januari niet door laten gaan. Het is nog niet bekend wat er gebeurt met de optochten en de Vastelaovend Top 111 op carnavalsdinsdag.