Kleine stijging besmettingen in Meerssen, wel meeste van LimburgIn Meerssen zijn er afgelopen week iets meer inwoners besmet geraakt dan de week daarvoor. Meerssen is met 605,35 besmettingen per 100.000 inwoners koploper in Limburg. De afgelopen week zijn er 114 inwoners positief getest. De week daarvoor zijn er 102 mensen positief getest. Één Meerssenaar is opgenomen in het ziekenhuis. De week daarvoor zijn er twee inwoners opgenomen. Er is afgelopen week niemand overleden aan de gevolgen van het virus, vorige week overleed er één iemand aan corona.

Koploper
Meerssen is qua besmettingen koploper in Limburg. Maastricht staat op plaats twee, gevolgd door Beekdaelen en Valkenburg aan de Geul.

Harde lockdown
Nederland zit in een harde lockdown. Scholen, niet-essentiële winkels, musea, bioscopen en theaters zijn dicht. De lockdown geldt tot zeker 14 januari. Volgens het RIVM is de omikronvariant dominant in Nederland.