zaterdag 3 juni 2023

Start bouw kantine, dossier brandstichting geslotenSV Meerssen kan starten aan de bouw van de nieuwe kantine. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 december stemde de gemeenteraad namelijk in met het inzetten van de verkregen verzekeringsgelden voor de herbouw van de kantine en twee kleedlokalen. De nieuwe accommodatie wordt volgens de gemeente uiterlijk 1 juli opgeleverd.

https://youtu.be/iWG4eqcOX4Q


Brand
In augustus 2020 werd SV Meerssen opgeschrikt door een grote brand in de kantine. De brand verwoestte de volledige kantine en twee kleedlokalen. Door de inzet van de brandweer en politie werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende gebouwen.

Dossier gesloten
De politie heeft vastgesteld dat de brand in de kantine is aangestoken. Er is onderzoek gedaan naar de brandstichting en de mogelijke daders. De voetbalclub heeft een brief ontvangen van justitie waarin staat dat het dossier gesloten wordt omdat ze de bewijzen niet rondkrijgen. De schade kan bijgevolg niet verhaald worden op de daders.Ontwerp
De club is van de verzekering verplicht om terug te bouwen op de fundering. Een architect heeft eerst een aantal concepttekeningen gemaakt. Op deze tekeningen hebben de leden van de club input mogen geven. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het ontwerp van de nieuwe kantine. Het ontwerp voor de nieuwbouw is te zien op de bouwhekken op het terrein van Sportpark Marsana.