Horeca en cultuurinstellingen mogen zaterdag openDe burgemeesters van 15 Zuid-Limburgse gemeentes hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in hun gemeenten. Zij laten in een persbericht weten dat: “onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen we intensief in Den Haag. We hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet essentiële winkels op afspraak open kunnen.”

Van 10:00 uur tot 20:00 uur
Voor de horeca en de cultuurinstellingen lijken er nog geen versoepelingen te komen. Daarom willen de burgemeesters hun morgen, zaterdag 15 januari 2022, ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Op deze manier hebben zij de gelegenheid om een signaal af te geven dat de ernst van hun situatie onderschrijft. Deze openstelling dient uiteraard op een corona-veilige manier (1,5 meter afstand, mondkapjes en CTB-check) plaats te vinden. Wij vertrouwen hierbij op de eigenverantwoordelijkheid van onze ondernemers, inwoners en bezoekers,” laten de burgemeesters weten.

Coronaregels
De burgemeesters beëindigen hun persbericht met: “ De corona-regels die door het Rijk zijn opgesteld worden door de gemeenten gehandhaafd. Wij, de burgemeesters, handhaven deze regels langs de weg van de geleidelijkheid; excessen zijn uit den boze. Onze medewerkers moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Het persbericht is ook ondertekend door burgemeester Clermonts van Meerssen.