zaterdag 3 juni 2023

Voorzichtige daling coronacijfers: 167 nieuwe besmettingenHet aantal coronabesmettingen in Meerssen is gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. De afgelopen week zijn er 167 mensen besmet geraakt. Vorige week waren dat nog 192 besmettingen. Er is één Meerssenaar opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week waren er twee ziekenhuisopnames. Er is, net als vorige week, niemand overleden aan de gevolgen van het virus.

Infecties
Meerssen staat met 886,79 besmettingen per 100.000 inwoners op plek acht qua aantal corona-infecties in Limburg. Vorige week nam Meerssen plek vier in. De gemeente Mook en Middelaar staat op plek één in Limburg. Gevolgd door Maastricht en Venray.

Persconferentie
Afgelopen vrijdag hielden premier Rutte en minister Kuipers een persconferentie. Daarin werd bekend gemaakt dat niet-essentiële winkels tot 17:00 uur open mochten. Ook is het onderwijs weer volledig open. Verder mogen ook de sportscholen hun deuren weer openen. De horeca en culturele instellingen blijven voorlopig nog gesloten. Op 25 januari gaat het kabinet de maatregelen opnieuw bekijken.