woensdag 7 juni 2023

'Maak van de kerk in Rothem een gemeenschapshuis'Maak van de kerk in Rothem een gemeenschapshuis. Dat zegt René van Beekum, lid van de klankbordgroep over de toekomst van Rothem. Die klankbordgroep gaat ideeën uitwisselen over de toekomst van de kern. In Rothem liggen er verschillende vraagstukken op tafel over de toekomst van RVU, gemeenschapshuis de Koel en de Heilig Hart van Jezus-kerk. Het bisdom heeft aangegeven dat de kerk op zeer korte termijn leeg komt te staan. "Het is een gebouw dat onder monumentenzorg valt, dus je moet daar iets mee doen", aldus Van Beekum in het praatprogramma Uitgelicht.

https://youtu.be/rwtTXryE-Lg

Bekijk de hele uitzending van Uitgelicht

Multifunctioneel
"Mijn insteek is, denk out of the box", vertelt Van Beekum. "Ga breed nadenken, wat wil je in de toekomst met Rothem. Misschien is het wel een optie om het gemeenschapshuis te slopen. En net zoals in Bunde van de kerk een multifunctioneel centrum te maken." Van Beekum verwijst naar de Sint-Agneskerk in Bunde, daarvan zijn er plannen om een multifunctioneel centrum te maken. Daar kunnen verschillende verenigingen gebruik van maken.

Open club
Onlangs werd bekend dat de renovatie van Koel 'on hold' is gezet. De gemeente zou een aanvullende subsidie beschikbaar stellen om de verbouwing te realiseren. Maar die subsidie is nu voorlopig ingetrokken omdat de gemeente alle opties open wil houden. Zo is het mogelijk dat de Koel overgaat naar RVU. De voetbalclub wil een 'open club' worden. Dat wil zeggen dat erbij RVU niet alleen wordt gevoetbald, maar ook andere activiteiten plaatsvinden.