woensdag 7 juni 2023

Stella Maris dicht nadat 26 klassen in quarantaine moestenHet Stella Maris College in Meerssen gaat weer volledig over op online-onderwijs. Dat doet de school omdat er te veel leerlingen positief zijn getest of in quarantaine moeten. Vrijdag moesten er al zeven klassen in quarantaine. Maandagochtend kwamen daar nog eens 19 klassen bij. Het is volgens de school daarom niet meer haalbaar om fysiek onderwijs te geven. De school is tot 31 januari dicht.

Personeel
Naast de klassen die in quarantaine zitten, zijn er ook verschillende personeelsleden besmet of zitten in quarantaine. Op dit moment moeten klassen in quarantaine als er meer dan drie besmettingen binnen de groep zijn. Vorig jaar besloot de school zelf om dicht te gaan. Toen waren er ook te veel besmettingen binnen de school. De school gaat nu tot 31 januari dicht, daarna wordt gekeken of de school weer open kan.

Basisscholen
November vorig jaar waren in Meerssen twee basisscholen en het Stella Maris College een tijd dicht vanwege coronabesmettingen binnen de scholen. Ook gingen bij andere scholen meerdere klassen in quarantaine.