VVD doet niet mee: 'Weinig aanmeldingen'Er waren te weinig aanmeldingen voor de VVD om een lijst op te stellen. Dat zegt Rene van Beekum, penningmeester van VVD Maas en Geul in het praatprogramma Uitgelicht. Eerder maakte de partij bekend niet mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. "De oogst van enthousiaste mensen die mee wilde doen was heel mager. Dan ga je met die mensen praten en heel transparant zijn. Weet je hoeveel uren je er in moet steken? Ben je bereid om felle gevechten aan te gaan? Dan beginnen mensen te twijfelen", vertelt Van Beekum.

https://youtu.be/d-yJsZH8SSU

Bekijk de hele uitzending van Uitgelicht

Aan het lijntje
Begin 2021 liet de VVD weten voorbereidingen te treffen om mee te doen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Er zijn een aantal mensen die me heel lang aan het lijntje hebben gehouden", zegt Van Beekum. "Die hebben op het allerlaatste moment afgehaakt." Volgens Van Beekum is de reden voor de afmelding omdat het raadswerk te veel uren zouden kosten.

Bestuur
Van Beekum was tot 2018 raadslid voor de partij. "Misschien had het geholpen als ik met mijn beperkte raadservaring ook op de lijst zou komen staan." De bedoeling was dat Van Beekum niet op de lijst zou komen staan. Hij wilde in het bestuur van de VVD blijven.