woensdag 7 juni 2023

Ontdek Meerssen #4 - Waarom Meerssen de grootste grafkelder van Nederland heeftLuister nu het verhaal over de grootste particuliere grafkelder van Nederland en waarom die in Meerssen ligt.

https://open.spotify.com/episode/7r8XT8kpH09rIq93NUqzJz?si=0ee66a34acb34075 Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort Foto: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort

Over de podcast
In de podcast Ontdek Meerssen verhalen over de Meerssense geschiedenis. Iedere aflevering een kort verhaal over een bepaald onderwerp in de Meerssense geschiedenis. Dit in het kader van 40 jaar herindeling. Op 1 januari 1982 herindeelde de gemeente Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen tot één gemeente Meerssen.

Verhaal gebaseerd op het boek Meerssen, impressies van het rijke verleden van een jonge gemeente en In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek.