zaterdag 3 juni 2023

Minister brengt bezoek aan GeulduikerMinister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandag een bezoek gebracht aan de Geulduiker in Bunde. Dit deed hij tijdens een informeel werkbezoek aan Zuid-Limburg. Burgemeester Clermonts heeft de minister verwelkomd. Bij de duiker kreeg Harbers uitleg over het watersysteem in Meerssen. Gedupeerden van het hoogwater in juli vorig jaar zijn het gesprek aangegaan met de minister.

Geen oplossing
Tijdens het hoogwater raakte de Geulduiker verstopt. Door die verstopping kon het water niet goed afgevoerd worden. Een structurele oplossing is nog niet gevonden. Rijkswaterstaat, die verantwoordelijk is voor de duiker, liet onlangs weten dat situatie per hoogwaterpiek wordt ingeschat. Tijdens de hoogwaterpiek in februari raakte de duiker ook verstopt, toen liet Rijkswaterstaat de duiker schoonmaken. Het Waterschap heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de Geulduiker.