Alle debatten op een rij: Van wateroverlast tot het politieke imagoDe vijf Meerssense partijen zijn met elkaar in debat gegaan. Dat gebeurde tijdens het verkiezingsdebat van Meer Vandaag. De politici debatteerde aan de hand van vijf stellingen. Hieronder staan ze op een rij.

Het is logisch dat Meerssenaren meer moeten betalen aan OZB om het verenigingsleven te laten bloeien.
Alle partijen willen het verenigingleven laten bestaan en ook laten groeien. Maar waarvan moet dat betaald worden? De gemeente heeft maar weinig heffingen om aan te draaien. Een daarvan is de onroerendezaakbelasting (OZB).

https://youtu.be/bW3cDwmA-Dg

Het slechte imago van de Meerssense politiek is de komende tien jaar onherstelbaar.
Een landelijk record voor de gemeente Meerssen: nergens in Nederlands stapte de afgelopen de afgelopen acht jaar zoveel wethouder op. Tijdens de twee afgelopen raadsperiodes stapten elf wethouders op. Is het imago van de Meerssense politiek onherstelbaar?

https://youtu.be/8T7AdO5-pew

Er moeten ambitieuze plannen komen om de wateroverlast te voorkomen, moet zoals altijd de burger het weer betalen.
De wateroverlast in onze gemeente heeft in juli voor ongekende schade gezorgd. Plannen om dit in de toekomst te voorkomen worden gemaakt. Maar wie gaat dit betalen?

https://youtu.be/Kg-xiuo6c4w

Het is niet wenselijk om natuur te laten verdwijnen voor uitbreiding van de woningvoorraad.
Iedere partij wil stappen zetten op het gebied van woningen. Vooral voor senioren en starters willen partijen meer huizen. Tegelijkertijd zijn ook vrijwel alle partijen voor meer groen, maar gaan beiden wel samen?

https://youtu.be/699zNRV8tLA

Als we niet herindelen blijven de gemeentelijke belastingen stijgen.
In 2020 staat de zelfstandigheid van de gemeente zwaar onder druk. De wethouders willen herindelen, de meerderheid van de raad niet. Hoe zien de huidige partijen de toekomst van de gemeente? En wat betekent dit voor de burgers?

https://youtu.be/8UFBacP8Rqg