woensdag 7 juni 2023

Verkiezingen van start, keuze uit 67 kandidatenDe gemeenteraadsverkiezingen zijn van start. Maandagochtend om 07:30 uur gingen de stembureaus open. Vanwege de coronamaatregelen werd gekozen om de stembureaus drie dagen te openen. Maandag en dinsdag is er in iedere kern één stembureau geopend, woensdag zijn er meer plekken geopend.

Tellen
Meerssenaren hebben dit jaar keuze uit vijf partijen met in totaal 67 kandidaten. De stemmen die op maandag en dinsdag worden uitgebracht worden woensdag geteld en diezelfde avond 21:00 uur bekendgemaakt. De stemmen die op woensdag worden uitgebracht worden woensdagavond na 21:00 uur geteld.

Uitslagen
De uitslagenavond is live te volgen via Meer Vandaag. De uitzending start om 20:30 uur vanuit de Stip in Meerssen. In die uitzending worden alle uitslagen bekendgemaakt en zijn er ook gesprekken met de lijsttrekkers.

Bekijk deze video met daarin meer over de verkiezingen:

https://youtu.be/M-7GKYWt8HQ