Eind maart nieuwe geldautomaat bij Gamma MeerssenIn een raadsinformatiebrief laat het college van Burgemeester en Wethouders de raad weten dat er een nieuwe Geldautomaat van Geldmaat wordt geplaatst bij de Gamma aan de Charles Eijkstraat in Meerssen. “De geldmaat komt in de winkel te staan en is uitstekend bereikbaar voor minder validen. Bovendien is altijd personeel aanwezig om mensen te helpen. Geldmaat verwacht dat de automaat eind maart in bedrijf kan worden genomen,” aldus het college in de brief aan de raad.

Gevelautomaat geen optie
Het college laat verder weten dat zij in samenwerking met de ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen en Geldmaat gezocht hebben naar een alternatieve locatie die beter bereikbaar is. “Diverse locaties zijn onderzocht en er zijn meerdere gesprekken geweest met ondernemers. Uit de gesprekken bleek dat een gevelautomaat geen optie is vanwege veiligheidsaspecten en het ontbreken van een geschikte ruimte. De meeste grootwinkelbedrijven geven geen toestemming meer voor het plaatsen van een geldautomaat in een filiaal. De Gamma aan de Charles Eijckstraat 15 is wel bereid gevonden om een geldmaat te plaatsen.”