Molling zet in op in standhouden coalitie, fusie is niet onderhandelbaarBjorn Molling (Lokaal DNA) wil de koers die anderhalve jaar geleden is ingezet doorzetten. Hij gaat daarom als eerste kijken naar zijn coalitiepartners KIJK!!! en het CDA om een nieuwe coalitie te vormen. Dat gaf Molling aan in het praatprogramma Uitgelicht. Molling wil ook in gesprek gaan met BRUG-M en PGM het Origineel: "We kunnen toch ook niet de ogen sluiten voor de kiezers van BRUG-M en Het Origineel. We moeten ook die kiezers serieus nemen", aldus Molling.

https://youtu.be/MJdDq5Pv13U

Voorlopig geen formateur
De gesprekken die komende weken gaan plaatsvinden zullen in eerste instantie zonder een formateur plaatsvinden. "We hebben niet de gedachten om dit met een formateur te doen. Die kunnen we nog altijd inschakelen als het moeilijker gaat", vertelt Molling in Uitgelicht.

Fusie breekpunt
De voorman van Lokaal DNA is ook duidelijk over wat niet onderhandelbaar is. Het onderhandelen over een fusie of in herindeling is volgens zijn partij een breekpunt. De tweede partij van de raad, BRUG-M, is felle voorstander van een herindeling. Voor Lokaal DNA is dit niet onderhandelbaar tijdens de coalitievorming: "We willen ook echt aan de kernen gaan werken. Het is voor ons niet denkbaar om morgen te zeggen: 'we laten het hierbij en we gaan naar Maastricht.' Daar gaan we niet over onderhandelen."

https://youtu.be/pqa-jyN6Lng