zaterdag 3 juni 2023

PGM het Origineel wil samengaan met Lokaal DNA besprekenPartij PGM het Origineel wil met Lokaal DNA een eventuele samenwerking bespreken. Dat vertelde Luc Volders tijdens de startbijeenkomst van de coalitievorming afgelopen maandagavond. Tijdens de bijeenkomst stelde Volders een samenwerking of het opgaan van het Origineel in Lokaal DNA voor. Volders is zowel de oprichter van Lokaal DNA als Het Origineel. "Ruzie maken kan iedereen, maar als je samengaat met andere partijen ben je een grote meneer. Ik steek mijn hand naar Lokaal DNA uit", vertelde Volders tijdens de vergadering. Lokaal DNA liet weten dat ze over het voorstel in overleg gaan. "Ik ben oprecht overvallen door de handreiking van het Origineel", vertelde Bjorn Molling, voorman van Lokaal DNA.

https://youtu.be/XXqKTx-HdSw

Verwijzing
Lokaal DNA bestond vroeger onder de naam Partij Groot Meerssen, maar na een conflict stapte Volders uit die partij. Hij richtte PGM het Origineel op, een verwijzing naar zijn oude partij. PGM ging verder onder de naam Lokaal DNA. "De statuten zijn bijna hetzelfde omdat ik ze allebei heb opgericht", vertelde Volders.

'Missie geslaagd'
Volders blikt gemengde gevoelens terug op de verkiezingen. Het Origineel verloor één van de twee zetels. "Bij een strijd tussen twee grote partijen zijn de kleinere partijen vaak de pineut. Nu dus ook", refererend aan de winst van BRUG-M en Lokaal DNA. "Meedoen was belangrijk voor mij dan winnen tijdens deze verkiezingen. Mijn missie is daarmee geslaagd."

Winst
Als de fusie een feit wordt, betekent dat Lokaal DNA op acht zetels kan rekenen. Eerder fuseerde partij FOCUS en Lokaal DNA. Tijdens de verkiezingen behaalde Lokaal DNA zeven zetels, een winst van vier.