donderdag 8 juni 2023

Oud-schoolgebouw Gansbeek wordt opvanglocatie vluchtelingenHet oude-schoolgebouw van de Gansbeek aan de Gansbaan wordt een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouder medegedeeld aan de gemeenteraad. In het gebouw kunnen 40 vluchtelingen worden opgevangen. In het gebouw moeten wel nog enkele aanpassingen worden verricht, zo moet er nog een centrale keuken komen. Daarnaast heeft de gemeente een woning gehuurd van Wonen Meerssen, ook hier gaan enkele vluchtelingen wonen.

Bouw
In het gebouw wonen op dit moment negen personen antikraak. Op 10 mei moeten de bewoners weg zijn en dan vinden er werkzaamheden plaats. "We hopen dat het gebouw vervolgens
binnen enkele weken klaar is voor de opvang van vluchtelingen", schrijft het college. Het is nog niet duidelijk hoelang de Oekraïeners in deze locatie blijven. Omwonenden van de Gansbeek worden nog geïnformeerd over de plannen.

Woning
De gemeente heeft ook een woning aan de Burgemeester L'Ortijestraat gehuurd. Dit wordt een gemeentelijke opvanglocatie. In deze woning kunnen vier tot zes vluchtelingen worden opgevangen. De komende weken wordt de opvang gestoffeerd en ingericht.