IVN bezoekt expositie Eugène Dubois in het Familiemuseum in EijsdenZaterdag 7 mei gaat het IVN Meerssen op weg naar het Familiemuseum in Eijsden. Het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis en genealogie ligt schuin tegenover het geboortehuis van zijn beroemde ‘zoon’ Eugène Dubois. Het heeft wel enige tijd geduurd eer die speciale plek voor deze ‘lang ondergewaardeerde’ wetenschapper er is gekomen. Jean Pierre de Warrimont, een van de initiatiefnemers en ontwerpers van deze speciale expositie geeft een rondleiden.

Speciaal opengesteld
Die zaterdag opent het museum de deuren alleen voor het IVN gezelschap. Aanmelden is noodzakelijk is en er zijn entreekosten. Carpoolen is mogelijk. Iedereen is welkom, ook als mensen niet bij de presentatie van Jean Pierre Warrimont op 25 april aanwezig konden zijn.

Carpoolen en verzamelen
Er wordt om 13:30 uur vertrokken van de parkeerplaats station Meerssen. Om 14:00 uur verzamelen bij Museum Het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden. Informatie over de kosten zijn in te winnen bij Riekie Notten-Houben, tel. 043-3645416. Aanmelden per mail via het secretariaat: ivnmeerssen@gmail.com