woensdag 7 juni 2023

Seniorenvereniging Bunde: diapresentatie “Geul van bron tot Voulwames”Woensdag 8 juni organiseert Seniorenvereniging Bunde een dia show in zaal de Vos aan de Vliegenstraat in Bunde. Aanvang: 14.00 uur. Het echtpaar Martina en Guus Reinartz uit Landgraaf tonen een dia show met tekst en muziek over de  Geul van bron tot uitstroom bij Voulwames in de Maas.

Meest eigenwijze rivier
De dia show neemt de kijker en luisteraar mee op een tocht van de bron tot aan de monding, langs de meest eigenwijze rivier van Nederland. In het Belgische dorpje Lichtenbusch, op de grens met Duitsland, ontspringt de Geul in de kelder van een boerderij. Na een tocht van 56 km, waarvan de eerste 20 km door België en de resterende 36 km meanderend door het Limburgse land mondt de Geul bij Voulwames in de Maas.

Overstroming actueel
De Geul was en is nog steeds actueel  na de overstromingen in juli van vorig jaar toen vooral Valkenburg maar ook Meerssen, Bunde, Brommelen en Westbroek in Geulle zwaar werden getroffen. De toen aangerichte schade en vernielingen door het riviertje zijn nog steeds op vele plaatsen niet opgelost. Een meestal liefelijk meanderend stroompje veranderde, door de overvloedige regen, in een woeste en alles vernietigende rivier. Velen zullen een dergelijk watergeweld van de Geul nooit hebben meegemaakt. Desondanks is in normale tijden veel moois en natuur langs dit riviertje te vinden.

Aanmelden uiterlijk 1 juni
Leden van de seniorenvereniging betalen een kleine bijdrage  in de kosten inclusief een consumptie. Niet leden zijn ook van harte welkom. Zij betalen echter een iets hogere bijdrage  inclusief een consumptie. Belangstellenden dienen zich op te geven via 0610576439 voor uiterlijk 1 juni aanstaande onder gelijktijdige betaling van de bijdrage op rekening NL92 RBRB 0777 9829 00. De bijdrage wordt medegedeeld in het telefoongesprek.

Nieuwe leden welkom
Bij de Seniorenvereniging Bunde zijn senioren van 50 + “altijd welkom als lid bij onze zeer actieve vereniging. Voor de lage jaarcontributie krijgt u veel waar voor uw geld en behoeft u het niet te laten.” Nadere informatie via 043-3645599 of per mail seniorenverenigingbunde@gmail.com of neem een kijkje op de facebook pagina van de Seniorenvereniging.

Foto: Martina en Guus Reinartz