zaterdag 3 juni 2023

IVN Meerssen gaat ochtendwandelen in Bunde met zijn historie en natuurOp zondag 29 mei vindt een ochtendwandeling plaats in Bunde. Bunde werd schijnbaar al in het jaar 1145 schriftelijk vermeld. Tot het begin van de 20e eeuw was Bunde een sterk op de landbouw georiënteerde gemeente. Met name de fruitteelt was een belangrijke pijler getuige de voormalige fruitveilingen. De wandelaars kijken onderweg naar de oude en nieuwe kern van Bunde en naar de veranderende landschappen.

Waterwegen
Ook de waterwegen zoals het Julianakanaal, de Maas en de Geul hebben hier invloed op gehad. De wandelaars wandelen langs de vele historische gebouwen zoals kerken, kapellen, herenhuizen en boerenhoeves. Ook de natuur wordt bewonderen als de wandelaars langs de meanderende Geul lopen en kijken naar de flora en fauna.

Kleurrijk palet aan bloemen
“We laten ons verrassen door het kleurrijke palet aan bloemen zoals margrieten, klaprozen, koekoeksbloemen en als uitsmijter de overblijvende ossentong, “laat het IVN weten. Er wordt vertrokken op zondag 29 mei om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten bij de parkeerplaats (P&R) van het station in Bunde. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. De gidsen zijn: Jo Lexis telefoonnummer 0629178733 en Wil Lemmens telefoonnummer 0653654590.

Foto: IVN Meerssen