Raad besluit dat gemeente regie neemt in toekomst terrein papierfabriekDe gemeenteraad heeft dinsdagavond, in een besloten zitting, ingestemd met een voorbereidingsbesluit over het voormalige terrein van Meerssen Papier in Weert. Met dit voorbereidingsbesluit voorkomt het gemeentebestuur dat er ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden op het betreffende terrein. Tegen een voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk. Het besluit geldt voor de periode van één jaar.

Logistiek bedrijf
Eind oktober 2021 werd de failliete papierfabriek verkocht aan een bedrijf uit Bilthoven. Het terrein zou een logistieke bestemming krijgen. De Limburger meldde al eerder dat het bedrijf UTB uit Waalwijk zich in Weert zou vestigen, maar in maart was dat nog niet zeker. Of de gemeenteraad met dit voorbereidingsbesluit de komst van het bedrijf heeft gedwarsboomd, is nog onduidelijk.

Failliet
Vorig jaar werd Meerssen Papier failliet verklaard. Volgens eigenaar Rolf Pijsel draaide het hoogwater in juli 2021 het bedrijf de nek om. Tientallen werknemers kwam op straat te staan.