Witte rook vanuit formerende partijen: kandidaat-wethouders gevondenDe kandidaat-wethouders zijn gevonden en het bestuursakkoord is afgerond. Dat hebben Lokaal DNA, CDA en KIJK!!! bekend gemaakt. Vrijdag 10 juni worden de kandidaat-wethouders en het bestuursakkoord gepresenteerd tijdens een persconferentie. Deze persconferentie is live te volgen via Meer Vandaag. Hiermee komt er 79 dagen na de verkiezingen een einde aan de formatie.

Wethouderskandidaten
De gemeenteraad gaat in debat over het bestuursakkoord. Wanneer dit gaat zijn is nog niet bekend. Tijdens diezelfde vergadering worden ook de wethouderskandidaten beëdigd. De eerst volgende raadsvergadering is op 15 juni.

Langer
Opvallend is dat de formatie een stuk langer heeft geduurd dan de vorige keer. De drie partijen hebben 79 dagen nodig gehad om de kandidaat-wethouders te vinden en het bestuursakkoord af te ronden. De vorige keer hadden de partijen 50 dagen na de verkiezingen een nieuw college. Volgens de drie partijen kostte de integriteitsanalyse dit keer meer tijd.