Dit weten we over de persconferentie vrijdagLokaal DNA, CDA en KIJK!!! houden vrijdag een gezamenlijke persconferentie waarin bekend wordt wie de nieuwe wethouders worden. Ook wordt het bestuursakkoord gepresenteerd. Daarin staan de plannen voor de komende vier jaar. Tijdens de persconferentie komen vrijdag waarschijnlijk Bjorn Molling (Lokaal DNA), Andreas Pohle (KIJK!!!) en Agnes Jonkhout (CDA) aan het woord. De persconferentie wordt live uitgezonden op Meer Vandaag.

Wethouders
Veel is nog onduidelijk. Zo is het niet bekend wie bij de persconferentie vrijdag aanwezig zijn, wel is bekend dat de nieuwe wethouders zelf er nog niet zijn. Hoeveel wethouders elke partij levert is onbekend, maar het ligt voor de hand dat Lokaal DNA, die zeven zetels behaalde, een of twee wethouders levert en de andere partijen één. Dit zou kunnen betekenen dat het college van burgemeester en wethouders gaat bestaan uit vier wethouders en burgemeester Mirjam Clermonts. Bjorn Molling is bijna zeker één van de vier wethouderskandidaten.

Woningnood en wateroverlast
Het bestuursakkoord is gemaakt op hoofdlijnen, zo werd eerder duidelijk. De drie partijen willen geen 'dichtgetimmerd' akkoord. Tijdens de eerste openbare zitting over de coalitievorming konden alle partijen in de gemeenteraad ideeën aandragen voor de toekomstige coalitie. De meeste partijen waren het er over eens dat er plannen moesten komen voor de aanpak van de woningnood en de wateroverlast.

Extra nieuwsuitzending
Vrijdag om 13:00 uur start de persconferentie in het gemeentehuis. Om 12:45 uur is er een voorbeschouwing te zien op Meer Vandaag. Om 16:00 uur volgt een extra nieuwsuitzending vanwege de nieuwe wethouders en het bestuursakkoord.