donderdag 1 juni 2023

Na Rothem inspecteren personen auto's in BundeIn de nacht van vrijdag op zaterdag hebben personen auto´s in Bunde geïnspecteerd. Rothem wordt al wekenlang geteisterd door nachtbrakers die aan auto´s voelen om te kijken of ze open zijn. Nu gebeurd dat in Bunde. In onder meer de Steinstraat, Maasstraat en Ingedaalstraat zijn auto´s bekeken.

Fiets meegenomen
Dit alles gebeurde rond 04:00 uur s' nachts. Op beelden van bewakingscamera's, die inwoners op sociale media hebben gedeeld, is te zien dat bij een woning een fiets wordt meegenomen. Ook kijkt een man in een aanhangwagen. Waarschijnlijk om te kijken of er waardevolle spullen inliggen. Daarna vertrekt hij met de fiets.

Aangifte
Sinds februari wordt Rothem geteisterd door nachtbrakers die auto's inspecteren. Volgens inwoners zouden er ook al spullen zijn gestolen uit auto's. De politie liet eerder weten zichtbaar en onzichtbaar aanwezig te zijn in de buurten. De politie riep op om vooral melding te maken wanneer je een verdacht persoon ziet en aangifte te doen wanneer er een strafbaar feit wordt gepleegd.